Veel gestelde vragen

(en antwoorden)
Wat betekent ORDO eigenlijk?

Ordo betekent opdracht in het Latijn. Een website die ZZP’ers wil helpen aan mooie opdrachten. En die het als haar opdracht ziet om iets goeds te doen voor Nederland, in de vorm van armoedebestrijding. 

Voor wie is ORDO?

Ordo is er voor zzp’ers/freelancers en hun opdrachtgevers, zakelijk en particulier. Dit kunnen zowel uitvoerende functies zijn (bijvoorbeeld een koerier of een lasser) als kantoorfuncties (bijvoorbeeld een office-manager of tekstschrijver). 

Wanneer kan ik als opdrachtgever onbeperkt zzp’ers zoeken en benaderen?

Nadat je volledig bent aangemeld kun je als opdrachtgever onbeperkt zzp’ers zoeken en benaderen. Dit is geheel gratis.

Wanneer ben ik als zzp’er vindbaar?

Als zzp’er ben je vindbaar wanneer je volledig bent aangemeld met een succesvolle betaling van het abonnement naar keuze. Vul daarna je profiel goed in, zodat een opdrachtgever ziet wat jouw expertise is. 

Wat doet Ordo?

Ordo brengt zzp’ers/ freelancers en opdrachtgevers samen. Daarnaast wil Ordo graag dat iedereen beter wordt van dit platform. Dit realiseert Ordo door, afhankelijk van de abonnementskeuze van de zzp'er, 50 tot 80% van de verdiensten in te zetten om, waar mogelijk, met behulp van de aangemelde zzp'ers tegen hun eigen tarief hulpacties uit te voeren bij mensen die in armoede leven in Nederland.

Waarom geeft Ordo aan goede doelen en hulpacties tegen armoede in Nederland?

Wij denken dat armoede mensen kansen ontneemt om stappen vooruit te zetten in hun leven of mogelijk zelfs te gaan ondernemen. Financiële stress geeft fysieke en mentale klachten wat weer voor meer stress zorgt.  ORDO kiest zelf welke hulpacties zij opzet of ondersteunt en is daartoe niet verplicht. 

Kan ik mij als zzp’er ook inzetten voor goede doelen

Ben je bij Ordo aangemeld als zzp’er? Dan kan het zijn dat je een opdracht krijgt om tegen jouw reguliere tarief te helpen met een hulpactie. Deze opdracht is dus geen vrijwilligers werk, maar een betaalde klus die gesponsord wordt door ORDO. Of jouw hulp wordt gevraagd is afhankelijk van jouw expertise en jouw vestigingsplaats. 

Welke goede doelen worden er gesteund?

De goede doelen die wij willen steunen zijn in Nederland en met prioriteit armoedebestrijding. Afhankelijk van het succes van ORDO, en dus de hoeveelheid geld en middelen die wij kunnen inzetten, bepalen wij welk doel daar het best bij past. Ordo bedenkt zelf ook hulpacties.

Waar kan ik zien welke steun is geleverd vanuit Ordo?

De geleverde steun en hulpacties zijn terug te vinden op ordo.nl.

Wat zijn de kosten om van ORDO gebruik te maken?

Voor opdrachtgevers zijn er geen kosten.
Voor zzp’ers hebben we keuze uit drie abonnementen.

FOR LIFE voor 1 x 100,- max 50 zzp'ers.

12 maanden voor 4,- p/m 50% gaat naar armoede bestrijding, eerste jaar gratis voor eerste 5000 zzp'ers.

12 maanden voor 10,- p/m 80% gaat naar armoede bestrijding.
Deze prijzen zijn exclusief btw en worden voor de duur van het abonnement in één keer gefactureerd.

Hoe betaal ik die abonnementskosten?

Na het aanmelden als zzp’er krijg je een bevestigingsmail die gelijk jouw email adres verifieert. In deze bevestigingsmail klik je op bevestigen en word je doorverwezen naar de betaalpagina. Daar kies je van welk abonnement je gebruik wilt maken en volg je de instructies voor een succesvolle aanmelding. Je bent dan vindbaar voor heel Nederland.

Hoe kan ik opzeggen?

Wil je geen gebruik meer maken van Ordo? Dan kun je jouw deelname op elk moment opzeggen door bij: profiel> aanpassen> je account te verwijderen. Wij keren geen restitutie uit, omdat wij de inkomsten gebruiken voor het beheer van de website en het steunen van goede doelen.

Waar kan ik een vraag stellen aan Ordo?

Je kunt een vraag stellen via het contactformulier op de website. Wij streven er naar binnen 2 werkdagen te reageren. 

Kan ik Ordo ook telefonisch benaderen?

Ja, dat kan op nummer +31 (0)615107248