nieuws2

Als ondernemers kunnen wij samen de wereld veranderen

Beste lezer,

Welkom bij mijn eerste artikel op dit platform. Met deze dienst wil ik een wens in vervulling laten gaan die ik al langere tijd heb. Het helpen van mensen in armoede en het steunen van goede doelen in Nederland. Ik ben Kaj, bedenker en oprichter van ORDO.

In de loop der jaren was ik steeds minder bewust van wat mij echt gelukkig maakt. Dat is mensen onvoorwaardelijk helpen. Ik heb besloten dat te willen doen op grote schaal. Als voorbeeld zijn financiële zorgen een grote boosdoener voor het ontstaan van andere vormen van stress. Wat nog te veel voorkomt in Nederland. Als ondernemer en mens wil ik mij daar voor inzetten.

Armoede brengt vaak onzichtbare beperkingen met zich mee. Bijvoorbeeld stress, wat weer mentale en fysieke klachten geeft, waardoor er weinig uit je handen komt. Of je wilt iets ondernemen, maar je hebt niet de financiële middelen om ermee te starten. Voor je het weet ga je steeds meer denken in beperkingen in plaats van mogelijkheden. Je kunt je er zelfs letterlijk ziek door voelen.

We oordelen vaak te snel over mensen die het moeilijk hebben. Doe er dan eens wat aan! Wees eens niet zo futloos! Omdat ik die onzichtbare beperkingen ken, weet ik ook wat dat mentaal en fysiek met je kan doen. Eerst moet de stress weggenomen worden.

Mijn doel is ervoor zorgen dat mensen minder zorgen hebben over primaire levensbehoeften, zoals gezond eten en beweging. Maar dat er ook ruimte is voor sport, muziek of ontspanning. Zodat er energie is om vooruit te kijken en plannen te maken om de eigen situatie te verbeteren. Hoe ga ik dat doen? Nou, hoe gaan wij dat doen? Mijn droom is om met ORDO een groot platform te worden van en voor ondernemers. Waarbij ik ongeveer de helft van de inkomsten gebruik voor hulpacties om mensen te helpen. Bij die hulpacties wil ik waar mogelijk de aangemelde zelfstandigen inzetten. Met vele handen maken wij licht werk.

Samenwerking: Ordo en Armoedefonds schudden elkaar de hand

Na een heel leuk en interessant gesprek met Irene Verspeek van het Armoedefonds, is een eerste stap gezet naar een veel belovende samenwerking. Beide partijen hebben in grote lijnen het zelfde doel voor ogen: armoede bestrijden in Nederland met een lange termijn visie. Al lijken sommige hulpacties een korte termijn oplossing, is het tegendeel waar.…

Lees meer

Ordo.nl is (a)live

Het is gelukt en het resultaat mag er wezen. Ordo is live. De eerste stappen zijn achter de rug en nu is het tijd om te groeien. Dat kunnen wij alleen door jou. Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen zich nu aanmelden. Er zullen in de toekomst nog vele nieuwtjes volgen over onze plannen, samenwerkingen, behaalde successen,…

Lees meer