Logo-armoedefonds_RGB_72dpi

Samenwerking: Ordo en Armoedefonds schudden elkaar de hand

Na een heel leuk en interessant gesprek met Irene Verspeek van het Armoedefonds, is een eerste stap gezet naar een veel belovende samenwerking. Beide partijen hebben in grote lijnen het zelfde doel voor ogen: armoede bestrijden in Nederland met een lange termijn visie.

Al lijken sommige hulpacties een korte termijn oplossing, is het tegendeel waar. Zoals bij Robin (12) het geval is. Zij is een van de ruim 10.000 kinderen die in 2020 dankzij het armoedefonds schoolspullen heeft kunnen kopen.

Dat kan al een verschil maken tussen een kind dat ongelukkig en onzeker naar school gaat, de schooltijd als niet leuk ervaart en in een negatieve spiraal terecht komt. En een kind dat blij naar school gaat, mee durft te doen met de andere leeftijds genoten, kan groeien op alle vlakken en in een opwaartse spiraal terecht komt.

Kijk het filmpje op de website van het Armoedefonds: schoolspullenactie. Wil je weten wat armoede met je kan doen? Kijk dan op: Armoede in Nederland

Ordo heeft grote plannen in het helpen van mensen in armoede. Zoals het verlagen van de maandlasten, de mogelijkheid geven om gezonder te eten, hulp bij geld zaken en hulp bij mentale en fysieke klachten. Al deze onderwerpen zijn onlosmakelijk met armoede verbonden.

Omdat Ordo een nieuwe speler op de markt is, hebben we nog veel werk te doen om daadwerkelijk een verschil te kunnen maken. Daarvoor hebben wij zzp’ers en opdracht/werkgevers nodig die zich aanmelden en gebruik gaan maken van www.ordo.nl. Zie dit ook als een vorm van samenwerking. Ons doel is om in de komende tijd een aanbod van 20 tot 40.000 zzp’ers te krijgen.

Zie jij graag dat mensen in armoede geholpen worden en heb jij opdrachten voor zzp’ers? Meld je dan aan als opdrachtgever. Ben jij zelf zzp’er en wil jij beter gevonden worden, een grotere klantenkring in jouw regio, minder reistijd en nog kans maken om goede doelen te helpen tegen jou normale tarief? Meld je dan aan als zzp’er en vul je profiel zo volledig mogelijk in voor het beste resultaat en je neemt deel aan deze samenwerking.

Ordo.nl is (a)live

Het is gelukt en het resultaat mag er wezen. Ordo is live. De eerste stappen zijn achter de rug en nu is het tijd om te groeien. Dat kunnen wij alleen door jou. Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen zich nu aanmelden. Er zullen in de toekomst nog vele nieuwtjes volgen over onze plannen, samenwerkingen, behaalde successen,…

Lees meer

Als ondernemers kunnen wij samen de wereld veranderen

Beste lezer, Welkom bij mijn eerste artikel op dit platform. Met deze dienst wil ik een wens in vervulling laten gaan die ik al langere tijd heb. Het helpen van mensen in armoede en het steunen van goede doelen in Nederland. Ik ben Kaj, bedenker en oprichter van ORDO. In de loop der jaren was…

Lees meer